Mångsidiga mattor av naturfiber

Mångsidiga mattor av naturfiber
Ingen maskin kan ersätta den förtrollande charmen och elegansen hos handgjorda och naturliga fibermattor. Naturliga fibermattor med sina täta och livfulla mönster ger en bohemisk känsla till hemmet. Att de är gjorda av en förnybar källa och är miljövänliga bidrar till deras skönhet.

Det finns många sorters naturfibermattor tillgängliga på marknaden. Beroende på ditt behov, mattans placering och den förväntade mängden fottrafik kan du välja mellan följande material:

Jutemattor:

Dessa mattor är gjorda av den starka, långa, mjuka vegetabiliska fibern, jute. Eftersom den är formbar, kan jute spinnas i långa trådar eller vävas i flätor och sedan används för att göra kläder, mattor, väskor och mycket mer. Även känd som guldfiber är det en av de mest använda naturliga fibrerna för textilapplikation. Det är biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart och därmed miljövänligt. Denna hållbara fiber med fantastisk textur finns mestadels i neutrala färger, men det kan enkelt färgas. De är lätta att sköta om och har utmärkta antistatiska egenskaper. De är extremt hållbara och kan placeras i områden med liten till medelstor fottrafik.

Sjögräsmattor:

Sjögräs är en undervattenväxt och är därför extremt hållbar. Tyget har en khakee-liknande struktur. Vaxbeläggningen gör tyget dammavvisande. De har vattenbeständiga egenskaper vilket eliminerar risken för vattenskador och spill. Om latex läggs till vid tillverkningstillfället, kommer detta att ge en matta med hög stabilitet och göra den mindre känslig. De finns i pastellfärger med en hint av grön underton. De kan placeras i ett hem med spädbarn och barn på grund av deras allergivänliga egenskaper och passar bäst för platser med tung fottrafik.

Sisalmattor:

En extremt stark fiber, sisalmattor är gjorda av tåligt sisal agave. Det används också för att göra rep, så du kan räkna med att sisalmattor är otroligt hållbara. Det kan enkelt handvävas. Sisalmattor är flamskyddade och giftfria. De är superabsorberande och hjälper till att hålla rummet svalt på grund av att det är en naturlig luftfuktare. De är lätta att sköta om, icke-toxiskam, och kan enkelt rengöras genom att dammsugas regelbundet. De bör placeras i områden med lite fottrafik eftersom de lätt missfärgas.

Hampamattor:

Hampamattor är gjorda av långa, käpp-liknande hampaväxter. De kallas ofta bergsgräsmattor, de är exceptionellt hållbara men mjuka att röra vid. Även om merparten av naturliga fibermattor oftast är tillgängliga i pastellfärgade nyanser, kan de också enkelt färgas. De kräver inte mycket underhåll och är mycket hållbara. de tål tung fottrafik.

Naturliga fibermattor, på grund av deras sammansättning, är en idealisk heminredning för personer med allergi, spädbarn och även för seniorer. Till skillnad från syntetfibrer avger de inte skadliga gaser. Naturliga fibermattor hjälper till att avvisa föroreningar. Allt som behövs för underhåll är regelbunden dammsugning och exponering för solljus, med jämna mellanrum.

Naturliga fibermattor är ett optimalt val för personer som letar efter matta som medför elegans utan att äventyra hållbarheten.

Related posts

Leave a Comment